Creativiteit in kunst; een symbiose tussen beeld en taal

Coaching en training

Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met kunst. Dit bevordert de oog-hand coördinatie en de grove en fijne motoriek. Ook leert het hen te experimenteren, buiten kaders te denken, ontdekkingen te doen en deze toe te passen, samen te werken maar ook zelfstandig, vragen te stellen, te reflecteren, te creëren, te presenteren, grenzen te verleggen, los te laten, te analyseren, te interpreteren, te waarderen, te vallen en weer op te staan, respect te hebben voor elkaar, etc., etc. Kortom: kunst bevordert de individuele persoonlijke ontwikkeling en daarmee de samenleving als geheel. Bovendien is het zonde om de helft van het brein onbenut te laten. Daarom is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te maken met kunst. Speciaal hiervoor ontwikkel ik lesprogramma’s op maat, waarin op een speelse manier kunstwerken aan de jongeren getoond worden en zij geïnspireerd worden zelf een kunstwerk te gaan maken die raakvlakken heeft met de getoonde werken.
Ook geef ik priveles aan aankomende kunststudenten en coach ik mensen die vastzitten in hun creatieve geest, waardoor zij geblokkeerd raken en de stroom van creativiteit is opgedroogd.

Wil je mij inhuren om een groepsles op school of bedrijf te geven, voor een coachings- of priveles, n
eem dan contact op, tel. 06-40.39.33.66. Maatwerk mogelijk. 

“Mind your steps” is een lesprogramma dat bestemd is voor leerlingen van de lagere school. Zij kunnen na een korte introductie in hun eigen tempo en op hun eigen niveau de opdracht uitvoeren. Zij worden geholpen door voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en door voorbeelden die ikzelf heb gemaakt waardoor ik weet welke problemen de leerlingen tegen kunnen komen.

Duur les: ca. twee uur.
Geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op via 06-40.39.33.66.